'T KRUIS - Op zaterdag 9 en zondag 10 december organiseren de creatieve bewoners van 't Kruis in Heerhugowaard de jaarlijks terugkerende Kruizer Winter Fair. Tijdens een sfeervolle route door het buurtschap kunnen bezoekers genieten van exposities, shoppen voor kerstcadeaus, -decoraties en streekproducten, geïnspireerd raken bij workshops en proeven van allerlei lekkers.


Er is veel creativiteit in 't Kruis. Er wordt geschilderd, gebeeldhouwd, gehaakt, gedecoreerd, gemozaïekt, gestoffeerd, gepimpt, genaaid, gestyld en nog veel meer. Als hobby, maar ook professioneel voor ateliers, (web)winkels en markten en fairs. Tijdens de jaarlijkse Kruizer Winter Fair openen de creatieve Kruizenaars hun ateliers, schuren, woningen en buurthuis de deel om hun werk te tonen en verkopen. Er zijn zes adressen waar ruim twintig creatieve deelnemers hun werk tonen en verkopen. Van het verkopen van (h)eerlijk varkensvlees tot een creatief ingerichte woonkamer vol met leuke woon accessoires, demonstraties kralenbranden en dameskleding. En van de creatieve bewoners langs de Jan Glijnisweg tot aan diverse locaties aan de Rustenburgerweg vol leuke snuisterijen. Je vindt er allerlei kerstdecoraties, heerlijke producten en – cadeaus, kunst en design maar ook workshops en huisgemaakte lekkernijen.

Sfeervolle route

De route leidt door het landelijke buurtschap ’t Kruis, langs landerijen, kassen, monumentale en nieuwe boerderijen en landhuizen. De route is prima per fiets of te voet te doen. Ook is er ruimte voor een rustpauze tussendoor met bijvoorbeeld koffie en taart bij buurthuis de Deel of andere versnaperingen bij diverse deelnemers, zoals de Artfarm Kunst & Welzijn. De deelnemende adressen van de Kruizer Winter Fair zijn eenvoudig herkenbaar aan de rode kerstster bij de entree.

De Kruizer Winter Fair vindt plaats in het tweede weekend van december van 11 tot 17 uur en is vrij toegankelijk. Kijk voor meer info op de facebook-pagina: facebook.com/KruizerFair.