HEERHUGOWAARD - Sterrenwacht Saturnus aan de Van Veenweg in Heerhugowaard houdt ook dit seizoen weer een cursus astronomie. De cursus begint op woensdag 15 oktober om 19.30 uur.

In acht interessante lessen maakt de cursist een reis door ruimte en tijd.
Deze cursus neemt hem of haar mee terug naar het allereerste begin: de oerknal. De reis leidt de cursist verder langs de maan en de planeten, de zon en de sterren. Iedere les wordt een ander onderwerp bij de horens gevat:

Deze cursus is door iedereen te volgen, er is geen voorkennis nodig. Bij de cursus ontvangt de deelnemer iedere les een hand-out van de les. En aan het eind van de cursus ontvangt hij of zij een CD met prachtige foto's, alle Powerpoint-presentaties van de cursus en een aantal interessante astronomieprogramma's.

Elke les duurt ongeveer twee uur. Aan het eind van de les is er, bij helder weer, gelegenheid tot het doen van waarnemingen in de koepel van Saturnus.

Deelname kost 80 euro. Aanmelden kan via info@sterrenwachtsaturnus.nl   of bel met Gerard Frensen (06-29039718) of Paul Volman (072-5745407). Meer informatie op www.sterrenwachtsaturnus.nl