HEERHUGOWAARD - In het kader van het 60 jarig jubileum van de KCWF is er op vijf vrijdagavonden van 20-00 tot 21.30 uur een cursus Junior Handling. De cursus is speciaal bedoeld voor junioren tussen de 10 en 17 jaar.


WAT IS JUNIOR HANDLING

Junior handling is een vorm van sport met honden en komt oorspronkelijk uit Engeland. ‘Junior’; omdat het door kinderen in de tienerleeftijd kan worden beoefend. ‘Handling’ is het Engelse woord voor ‘omgaan met’ en samen is dat precies waar Junior Handling over gaat: het omgaan met honden door jonge mensen. En die jonge mensen noemen we dan handlers.


WAT LEER JE IN DE CURSUS?

In de cursus leer je wat de belangrijkste regels bij junior handling zijn. Je gaat oefenen in het verantwoord en deskundig voorbrengen van een rashond.
Dan moet je denken aan de volgende punten:
-De verstandhouding tussen handler en hond moet goed zijn: samen moeten ze plezier beleven aan deze sport.
-De handler moet de hond de baas zijn en deze op een rasspecifieke manier presenteren aan de keurmeester. Dat betekent dat je de hond moet voorbrengen op de manier die bij zijn ras past.
-De hond moet in stand en ook in draf worden getoond.
-De handler gaat diervriendelijk om met de hond.


WAAR EN WANNEER

De cursus wordt gegeven in Clubhuis Dog Out in Heerhugowaard op vijf vrijdagavonden van 20.00 uur tot 21.30 uur. Data zijn: 31 mei, 7 juni,14 juni, 21 juni, 28 juni.


WAT KOST HET?

Deze cursus kost je € 60,00 dit is inclusief deelname aan de Jongehondendag met jouw hond. (Ben jij nog geen lid van de vereniging? Het lidmaatschap kost €25,00 en komt bij de genoemde kosten).


Als je de cursus hebt afgesloten, krijg je de kans jouw hond op de Jongehondendag te showen voor de junior handling jury. Een officiële keurmeester zal jouw hond beoordelen.


Heb je altijd al willen deelnemen aan een show, lijkt het jou ook zo leuk om samen met je hond een sport te doen?. Ben je minimaal 10 jaar en maximaal 17 jaar oud? Dan kun je deelnemen. Geef je op via kynologie@kcwf.nl.


Mail je naam, je leeftijd , het ras en leeftijd van je hond. Je ontvangt een mail retour met daarin alle informatie over betalen en een formulier waarmee je ouders/verzorgers toestemming geven voor deelname.