ALKMAAR - Na de zomervakantie opent SVO vakopleiding food haar nieuwe locatie in Alkmaar. Dé mbo-vakopleider in de wereld van eten en drinken verhuist een van haar locaties van Heerhugowaard naar Alkmaar. Met de verhuizing komt SVO dichter bij foodbedrijven in de regio te zitten en is de locatie voor studenten ook beter te bereiken.


SVO vakopleiding food is met zes hoofdlocaties in Zwolle, Houten, Eindhoven, Rotterdam, Rijswijk en Heerhugowaard (straks Alkmaar) en diverse kleinere locaties dé landelijke mbo-vakopleider als het gaat om opleidingen in de foodsector. Na de zomer starten er in Alkmaar op het Olympiapark meerdere BBL-opleidingen (deeltijd) die mensen opleiden tot een baan in de versspeciaalzaak, foodservice, supermarkt en versindustrie. Ook zijn er BOL-opleidingen (voltijd) die breed opleiden zodat studenten straks in elk foodbedrijf inzetbaar zijn of hun eigen bedrijf kunnen beginnen.

Bouw start deze week

Donderdag 11 januari om 13.45 uur gaat de eerste paal de grond in onder het toeziend oog van onderwijsmanager regio Noordwest Petra Goverts. "We zijn enorm blij dat de bouw gaat beginnen. De verwachting is dat de bouw in juli afgerond is. Na wat kleinere werkzaamheden door ons, kunnen we begin van het nieuwe schooljaar in augustus starten met alle opleidingen".

Meer informatie over de nieuwe locatie en de ontwikkelingen zijn te vinden op www.svo.nl/alkmaar.

Over SVO vakopleiding food

De mbo-vakopleider en trainer SVO bestaat al bijna 100 jaar. Ooit is SVO gestart als de Slagers VakOpleiding. Inmiddels zijn er bij SVO tientallen mbo-opleidingen en trainingen te volgen die mensen opleiden in de foodsector in brede zin. SVO vakopleiding food staat bekend om haar echte vakopleidingen, kleinschalige klassen en veel aandacht van de docenten die uit de praktijk komen.