HEERHUGOWAARD - Op 10 november is het de ‘Dag van de mantelzorg’ en worden mantelzorgers in het zonnetje gezet, ook in Heerhugowaard! We hebben hier ruim 879 mantelzorgers in beeld maar mogelijk zijn dit er nog veel meer. De meeste mantelzorgers doen hun zorgtaken namelijk in stilte en vinden wat zij doen vanzelfsprekend... MET Welzijn en Gemeente Heerhugowaard hopen via de Dag van de Mantelzorg meer mantelzorgers te bereiken en hen het bedankje te kunnen geven dat zij verdienen. In de week van 2 t/m 10 november organiseren zij daarom voor alle mantelzorgers in Heerhugowaard diverse activiteiten zodat ze even de zorg kunnen vergeten.


Aanmelden voor gezellige activiteiten
Naast een spetterende opening in Theater COOL, zijn er van 2 t/m 10 november veel activiteiten te doen op verschillende locaties. Zo kunnen mantelzorgers genieten van een heerlijk diner samen met vrijwilligers, Glowgolfen met het gezin of vrienden en paardrijden. Er kan ook gekozen worden om een mooi herfststuk te maken bij Bakkums Boetje of een wijnproeverij te volgen bij Vinoci en er zijn nog heel veel andere activiteiten om uit te kiezen. Om mee te kunnen doen aan een activiteit is vooraf aanmelden noodzakelijk, dit kan t/m 20 oktober via de website: https://www.vrijwilligers-bedankt.nl/gemeente/heerhugowaard. Bij het invulveld ‘vrijwilligersorganisatie’ mag u noteren dat u mantelzorger bent. Bij vragen kunt u mailen naar dagvandemantelzorg@methhw.nl.

Halloween feest in Kompleks voor jonge mantelzorgers Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren van +/- 8 t/m 24 jaar die zorgen voor of opgroeien met een lichamelijk- of psychisch ziek, dan wel verstandelijk beperkt of verslaafd, familielid. Speciaal voor hen is er op vrijdag 8 november een cool Halloweenfeest in centrum Kompleks. Volwassen mogen zich uiteraard ook voor dit evenement inschrijven.

Over mantelzorg
In Nederland zijn er ruim 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Liefst 750.000 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand en doen dat langer dan 3 maanden achtereen. Vaak combineren ze dat ook nog met een betaalde baan, een zware opgave. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op bekenden, vinden deze mantelzorgers het werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Het is belangrijk om ook voldoende aandacht te hebben voor uzelf. Kijk voor meer informatie over wat we voor u kunnen betekenen op https://www.methhw.nl/