HEERHUGOWAARD - Sinds december 2019 heeft De Beren Heerhugowaard het officiële certificaat Voedselveiligheid in ontvangst mogen nemen, waarbij het restaurant kan aantonen dat het aan alle wettelijke eisen voldoet om de voedselveiligheid te waarborgen.

Dit certificaat ontvang je niet zomaar als horecabedrijf. Er wordt op meerdere momenten per jaar tussentijds een HACCP check uitgevoerd, waarin de kritische hygiëne controlepunten worden nagelopen. Dit zijn controlepunten zoals opslag, bereiding, presentatie, temperatuurbeheersing, gebouw, reiniging en persoonlijke hygiëne. Wanneer tijdens deze HACCP check blijkt dat je aan de wettelijke eisen voldoet, kom je als restaurant met een groene notering op een erkende lijst die als basis dient voor de controles van de NVWA. Hygiënisch werken, voedselveilig werken, is noodzakelijk en vanzelfsprekend. Maar om goed op de hoogte te zijn van alle regels en of je daadwerkelijk voldoet aan alle eisen is een hele klus en dit wordt door restaurant De Beren Heerhugowaard uitbesteed aan Diversey, wereldleider op het gebied van industriële en commerciële hygiëne- en reinigingsoplossingen. Van hen hebben zij dan ook het certificaat in ontvangst mogen nemen.

Ondernemers Sebastiaan Telkamp en Jeroen Bakker vertellen: “Geweldig dat we dit certificaat in ontvangst mogen nemen. Het is een kroon op ons werk waarbij hygiëne hoog in het vaandel staat en we ons elke dag inzetten om onze gasten een onvergetelijke beleving te bezorgen. We blijven ons op alle gebieden ontwikkelen om de stap te maken van goed naar geweldig. Dit certificaat is een mooie waardering voor ons en onze medewerkers en daar zijn wij ontzettende trots op!”