HEERHUGOWAARD - Het Alton gebied is de oudste van de drie glastuinbouw gebieden in Noord-Holland Noord. Op dinsdag 26 februari verzorgt Co Snoek (ook wel Mister Alton genoemd) een lezing over de geschiedenis van het gebied. Hij heeft zelf een glastuinbouwbedrijf in het gebied en heeft hij zich meer dan dertig jaar ingezet als bestuurder van de Altonstichting

Het Alton gebied
Het Alton gebied bestaat uit twee deelgebieden, te weten Alton I en Alton II en het totale gebied is nu zo’n 30 á 40 jaar oud. Alton is ontstaan in de jaren ‘60 toen de volle grondsgroenten moesten moderniseren. Alton is destijds door de provincie aangewezen als glasconcentratiegebied. Het gebied is begonnen als gebied voor de ‘eigen tuinders’ die wilden omschakelen naar glas, maar gaandeweg is het gebied ook opengesteld voor tuinders van ‘buiten’. De Altonstichting werd in 1967 opgericht om de structuur van de héle land- en tuinbouw te verbeteren.


Aanmelden
Wilt u meer weten over het Alton gebied? U bent van harte welkom op dinsdag 26 februari in Veenhuizerkerk, Kerkweg 26, Heerhugowaard. De bijeenkomst is van 20.00 tot 22.00 uur. De toegang is € 5,-. Aanmelden kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek. Betalen is alleen met pin mogelijk.