ALKMAAR - Op woensdag 17 maart verzorgt Mylo Freeman een online lezing in het kader van de Week tegen Racisme. Mylo Freeman is de auteur van de succesvolle prentenboeken over het zwarte prinsesje Arabella. Kijk en luister jij ook mee? De organisatie van de lezing is in handen van Bibliotheek Kennemerwaard in samenwerking met Art. 1 Bureau discriminatiezaken Noordholland Noord.

Prinses Arabella
Jahkini, een meisje met een donkere huidskleur, kreeg de rol van prinses toebedeeld in een schooltoneelstuk. Zij mocht prinses zijn. Maar Jahkini weigerde. ‘Er bestaan toch helemaal geen zwarte prinsesjes?’ Toen Mylo dit hoorde was het idee voor Prinses Arabella geboren, een prentenboek met een prinsesje van kleur. Prinses Arabella, inmiddels een reeks van 14 prentenboeken is al jaren een hit, Beeld, misschien nog wel meer dan het verhaal bepaalt wat je als ’normaal’ ziet. Wat is mogelijk, wat is onmogelijk. Wat is mooi, wat is lelijk. Wie bepaalt, wie volgt.

Biografie
Mylo Freeman is van Nederlands/Amerikaanse afkomst en groeide op in den Haag. Ze is illustrator en maakt al jaren diverse kleurrijke prentenboeken. In 2020 schreef en tekende ze het prentenboekgeschenk voor de Kinderboekenweek Tweeling.

Aanmelden
Je bent van harte welkom om mee te kijken en luisteren op woensdag 17 maart van 15.00 tot 16.00 uur. De lezing is gratis te volgen, maar aanmelden is noodzakelijk. Dat kan op radar.webinargeek.com/2021-week-tegen-racisme.