HEERHUGOWAARD - Geen artiest spreekt zo tot de verbeelding als Bob Dylan. Als wereldster tegen wil en dank heeft hij een behoorlijk mystiek rond zijn persoon opgebouwd en liet zich nooit op een voetstuk plaatsen. In een avondvullende show op 30 januari in Cool, zullen songwriters Judy Blank (o.a. De Beste Singer-Songwriter van Nederland) en Edison-genomineerde Yorick van Norden de mythe rondom Bob Dylan trachten te ontrafelen.

Omvangrijk oeuvre
In de voorstelling Bob Dylan, De songs, de mythe zal het omvangrijke en aansprekende song oeuvre van Dylan ten gehore worden gebracht door Yorick van Norden en Judy Blank; de nieuwe lichting van Nederlandse songwriters die schatplichtig zijn aan het repertoire. Dylan, die zijn carrière in de jaren ’60 startte met het schrijven en vertolken van folksongs en hierdoor wereldberoemd werd, weigerde zich tegelijkertijd te laten zien als boegbeeld voor een hele generatie. In 2016 ontving Bob Dylan, geboren als Robert Allen Zimmerman, als eerste muzikant de Nobelprijs voor de literatuur, die hij vervolgens niet zelf kwam ophalen. Naast hits als Mr. Tambourine Man, Hurricane, A Hard Rain’s A-Gonna Fall, The Times They Are A Changin, Blowin’ In The Wind en Mighty Quinn zullen er ook onbekendere nummers voorbijkomen welke omlijst worden door verhalen en anekdotes. 

Kaarten
Kijk voor meer informatie en tickets op www.coolkunstencultuur.nl. Na afloop nog even napraten over deze voorstelling in ons gezellige Café Cool? Dat kan! Reserveer dan het Nagenietarrangement voor slechts €6,50 p.p.