HEERHUGOWAARD - Donderdag 14 maart heeft Adri Steenhoek, voorzitter van de afdeling Noord-Kennemerland van Alzheimer Nederland een certificaat en bijbehorende sticker van Samen Dementievriendelijk uitgereikt aan Gabriele Kasten, bestuurder van De Pieter Raat Stichting (DPRS). Ook een afvaardiging medewerkers Gespecialiseerd in Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) was aanwezig bij de overhandiging. De sticker staat symbool voor een dementievriendelijke organisatie. ,,Met twee woonzorglocaties De Raatstede en Hugo-Waard, professionele thuiszorg, uitdagende welzijnsactiviteiten voor alle Waardse senioren en onze restaurants, zijn we zeer blij met deze oorkonde’’, stel Kasten.

Een dementievriendelijke organisatie is maatschappelijk betrokken en onderscheidend in de markt. ,,Medewerkers van De Pieter Raat Stichting gaan prima om met mensen met dementie: daarop scoort De Pieter Raat Stichting hoog. DPRS is een dementievriendelijke organisatie met een prettige service. Juist voor cliënten met dementie.’’

Campagne Samen maken we Nederland Dementievriendelijk
De campagne 'Samen maken we Nederland dementievriendelijk' is een initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De campagne maakt deel uit van het Deltaplan Dementie. De initiatiefnemers willen de komende vijf jaar Nederlanders bewust maken van dementie en de impact daarvan. Het doel is dat mensen dementie beter herkennen en vervolgens meer kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger. De campagne is urgent omdat het aantal mensen met dementie toeneemt door de vergrijzing. Daarnaast wonen mensen met dementie steeds langer thuis. Zodoende komt iedereen in onze samenleving steeds vaker mensen met dementie tegen.