HEERHUGOWAARD - Heb jij tijdens het wandelen of hardlopen pijn aan je voeten, rug, heupen of knieën en wil jij meer en verder dan je nu kan? Dan is het hoogste tijd om je houding nader te bekijken en er iets aan te doen. Veel lichamelijke klachten komen namelijk voort uit een verkeerd beweeg- of looppatroon. Tijdens een informatieve bijeenkomst in Bibliotheek Heerhugowaard op woensdag 27 september vertelt Anneke Koeckhoven van Hollendstilstaan hier alles over. Deze bijeenkomst is de eerste in een reeks van het Health Podium.


Tijd nemen om te vertragen en te luisteren naar de signalen van je lichaam zijn noodzakelijk om fit en vitaal ouder te worden. Het is belangrijk dat je voor jezelf helder krijgt wat de belastbaarheid van jouw lichaam is. ChiWalking en/of ChiRunning kan je daar ontzettend goed mee helpen. Het draagt bij aan je fysieke en mentale gezondheid. Je loopt makkelijker, soepeler, meer in balans en je geniet van elke stap die je maakt. Leer de kracht van ontspanning.

Over Anneke Koeckhoven
Outdoorcoach Anneke Koeckhoven uit De Goorn is al ruim 10 jaar aangesloten bij het landelijke netwerk ChiWalking & ChiRunning. Via haar bedrijf Hollendstilstaan heeft zij met veel enthousiasme al vele mensen kennis laten maken met deze manier van blessurevrij en energiezuinig bewegen. Kijk voor meer informatie op www.hollendstilstaan.nl.

Aanmelden
Wil je meer weten over ChiWalking en ChiRunning? Meld je aan. Je bent van harte welkom op woensdag 27 september in de bibliotheek in Heerhugowaard (Parelhof 1A). De toegang is gratis maar aanmelden is gewenst. Dat kan via www.bknw.nl via het tabblad 'doen' of bij de klantenservice in de bibliotheek of door te bellen naar 072 – 515 66 44. De bijeenkomst start om 20.00 uur.

Health Podium
Vanuit het preventieakkoord Dijk en Waard worden er in najaar 2023 en voorjaar 2024 tal van activiteiten georganiseerd rondom gezondheid. Het Health Podium is één van die activiteiten. Het Health Podium in de Bibliotheek Kennemerwaard is een fysiek podium waar mensen toegang hebben tot informatie en activiteiten die gericht zijn op gezondheid en welzijn. Hier worden workshops, lezingen en bronnen aangeboden om mensen te inspireren en te informeren over een gezonde levensstijl en zelfzorg.