HEERHUGOWAARD/LANGEDIJK - Het eerste evenement dat door “Dijk & Waard Events” georganiseerd wordt is de “Dijk en Waard Verbindings Fietstocht”. Dit evenement is mede tot stand gekomen met financiële steun van de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk en is voor alle deelnemers gratis.


Heerhugowaard en Langedijk hebben heel veel moois te bieden. Het doel van dit evenement is dan ook om de inwoners van beide gemeenten kennis te laten maken met al het moois van zijn/haar buur-gemeente en uiteraard om iedereen in beweging te krijgen.

Om alle high-lights en alle 11 dorpskernen in één verbindingsroute te vangen is een grote verbindingsroute samengesteld van 70 kilometer. Vanuit deze route zijn verschillende andere kortere routes samengesteld, zoals de ‘Noordelijke Verbindings Route’, de ‘Midden Verbindings Route’, ‘de Zuidelijke Verbindings Route’, die allemaal ongeveer 29 kilometer lang zijn en de ‘Gastvrij Dijk en Waard Route’ van 35 km.

Al deze routes zijn binnenkort te downloaden vanaf de Facebookpagina ‘Dijk & Waard Events’. Iedereen kan de routes gaan fietsen wanneer hij/zij dat zelf wil doen.

Zie voor meer informatie over de events de Facebookpagina ‘Dijk & Waard Events’ en www.opwegnaardijkenwaard.nl.

Gestart wordt met de speciale ‘Gastvrij Dijk en Waard Route’. Deze wordt als eerste aangeboden aan alle inwoners van Heerhugowaard. De route kan vanaf 14 augustus 2021 worden afgehaald op de gemeentehuizen van Heerhugowaard en Langedijk. Ook liggen ze dan bij de 10 aangemelde deelnemende horecagelegenheden Restaurant Bij Rembrandt, Restaurant De Burg, Restaurant Babylon, Café De Knip, Restaurant Wonders, Restaurant De Heerlijkheid, Restaurant Gewoon Lekker, Café De Roode Leeuw, IJssalon Lekkers en De Oostwal Eten & Drinken. Deze horecabedrijven liggen aan de route en zullen op 4 zondagen (22 en 29 augustus, 5 en 12 september 2021) extra aandacht besteden aan de fietsers die bij hen op het terras even komen uitrusten. De organisatie heeft overigens alle horecazaken met terras uitgenodigd om mee te doen.

Op dinsdag 17 augustus 2021 gaat burgemeester B. Blase de “Gastvrij Dijk en Waard Route” als eerste fietsen en geeft daarmee de aftrap van dit evenement. Zie het interview met de burgemeester op de FB-pagina ‘Dijk & Waard Events’.

Wilt u ook nader kennis maken met al het moois wat Dijk en Waard (Heerhugowaard en Langedijk) te bieden hebben? Download uw favoriete route en geniet.

Uiteraard zien we u ook graag op één van de 4 zondagen tijdens de ‘Verbindings Route Zondagen’!