HEERHUGOWAARD - De polikliniek van het Dijklander Ziekenhuis in Heerhugowaard gaat per 29 april dicht.

De locatie in Heerhugowaard maakte voorheen deel uit van het Westfriesgasthuis in Hoorn, dat begin dit jaar samenging met het Waterlandziekenhuis in Purmerend onder de naam Dijklander Ziekenhuis.

Het Dijklander Ziekenhuis constateerde de afgelopen tijd dat het voor veel specialisten niet meer haalbaar was om naast hun werk in Hoorn ook spreekuren in de polikliniek in Heerhugowaard te houden. "Ook zien we steeds meer mensen uit deze regio op de locatie in Hoorn. Dit betekent dat de omstandigheden die de polikliniek in Heerhugowaard bestaansrecht geven niet meer gelijk zijn aan die van 2010 toen we deze locatie openden", zegt bestuursvoorzitter Arno Timmermans.

Geen makkelijke keuze
Volgens Timmermans was het geen gemakkelijke keuze om de polikliniek in Heerhugowaard te sluiten. "Het is een besluit dat we niet lichtvoetig hebben genomen, want onze dienstverlening in Heerhugowaard werd door velen gewaardeerd. Als ziekenhuis bieden we onze zorg dichtbij patiënten waar mogelijk en verder weg waar nodig."

Het ziekenhuis verwijst patiënten uit Heerhugowaard door naar de spreekuren in Hoorn, Purmerend, Volendam en Enkhuizen. Medewerkers van de polikliniek in Heerhugowaard gaan aan het werk op één van de andere poliklinieken. Faciliteiten zoals bijvoorbeeld het röntgenapparaat worden verhuisd naar de locatie in Volendam.

Noordwest Ziekenhuisgroep
Patiënten die niet naar een andere plaats kunnen reizen, kunnen terecht bij de locatie van Noordwest Ziekenhuisgroep in Heerhugowaard. Dit kan bijvoorbeeld voor functieonderzoek en bloedafname, maar ook voor een spreekuurbezoek aan een specialist.