HEERHUGOWAARD - KPN NetwerkNL is vandaag in de Heerhugowaardse wijken Zuidwijk en Huygenhoek gestart met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk.

Omdat de werkzaamheden startten in de straat waar OBS De Hasselbraam staat, heeft diens directeur Janette Kuipers hetofficiële startsein gegeven door zelf de eerste meters te graven. Nadat er een buis voor de glasvezelkabels in de grond gelegd was, mochten kinderen van OBS De Hasselbraam het zand weer terug de geul in scheppen. Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden begin juli afgerond.

Eerste schop in de grond door Janette Kuipers.
Hiermee zijn de graafwerkzaamheden officieel gestart. Vanaf nu legt KPN NetwerkNL het glasvezelnetwerk straat voor straat aan. "We kunnen onze kinderen niet vroeg genoeg leren omgaan met de toekomst. Lesgeven zonder snel internet is als lesgeven met verouderde boeken en een krijtbord. Het onderwijs kan niet zonder glasvezel", aldus Janette Kuipers, directeur van OBS De Hasselbraam.

Inwoners worden geïnformeerd.
Zodra de werkzaamheden in een straat starten, informeert KPN NetwerkNL de inwoners enkele dagen van te voren. De graafwerkzaamheden duren in principe niet langer dan drie dagen.

Meer informatie.
Inwoners kunnen voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel elke vrijdag tussen 14.00 en 20.00 uur terecht in het glasvezelinformatiepunt bij de Albert Heijn op Anna Clasina op Het Landtplantsoen 11. Voor meer informatie kunnen inwoners ook terecht op www.kpnnetwerk.nl.