HEERHUGOWAARD - Discovery Channel zendt vanavond om 20.30 uur in het programma "Nederland strijdt tegen Corona" beelden uit van het speciale militairemedische team wat sinds eind april het zorgpersoneel in De Raatstede in Heerhugowaard ondersteunt.


Sinds 30 april heeft het woonzorgcentrum versterking van enkele defensie-medewerkers. Nadat er bij 22 bewoners en 16 medewerkers COVID-19 was geconstateerd trok De Raatstede, onderdeel van De Pieter Raat Stichting, via de veiligheidsregio aan de bel bij defensie.Een team van zeven personen, drie verzorgenden, drie verpleegkundigen en een basisarts, staat het personeel van De Raatstede sindsdien bij.

Bestuurder Gabriele Kasten van De Pieter Raat Stichting liet toen al weten zeer content te zijn met de hulp. ,,Wij zijn erg blij met de extra handen, zodat wij de zorg in deze crisisperiode onverminderd kunnen voortzetten.’’

De uitzending waarin de focus vooral op het militaire team ligt wordt vanavond (zondag) vanaf 20.30 uur uitgezonden op Discovery Channel.