HEERHUGOWAARD - Het Oude Gemaal, Huigendijk 17 Heerhugowaard start het tweede seizoen en er liggen weer verschillende optredens in het verschiet. Het Platform Polder Heerhugowaard (Vrienden van het Poldermuseum) organiseert samen met Stichting Den Huygen Dijck voor het tweede jaar verschillende evenementen. Populaire en klassiek muziek, Open Monumentendag, Nationale Slootjesdag, lezingen over actuele- en historische onderwerpen, wandeltochten en ..... Vooral jonge talenten zijn uitgenodigd zich aan te melden voor een presentatie of optreden (0682627710)

Het doel is zoveel mogelijk inwoners van Heerhugowaard en omstreken te laten genieten van Het Oude Gemaal waarin ook het Poldermuseum is gevestigd. In dit museum worden rondleidingen verzorgd. Kijkt u vooral op www.hetoudegemaalheerhugowaard.nl Iedereen is welkom.

Outlaw countryliefhebbers let op:
Op 8 september 2019 speelt The Kinda Charle in Het Oude Gemaal, Huigendijk 17 Heerhugowaard
Aanvang: 15.00 uur, toegang 7,50

"The Kinda Charley", bestaande uit Robert Pfeiffer, Jos Grooteman &Henk Vlaar, verhalen in hun Tiny Desk Project over de rauwe, rebelse en kwetsbare kanten van 'Steve Earle'. Steve Earle schetste zijn eigen muzikale landschap in plaats van zich aan te passen aan de outlaw 'Nashville rock & roll scene' met als resultaat, juweeltjes van songs.

De grote kracht van The Kinda Charley is dat ze de nummers van Steve Earle niet een-op-een coveren maar er een 'eigen' harmonische sound en sfeer aan geven. The Kinda Charley spelen een unieke mix van bevlogen outlaw country en heerlijk meeslepende breekbare songs.

Ze staan garant voor een intiem, sfeervolle & semi akoestisch muzikale beleving, dit keer in Het Oude Gemaal.Het Oude Gemaal biedt ook een podium voor jong regionaal talent!
Op 21 september 2019 verzorgen Myrthe en Emmy een optreden in het Oude Gemaal, Huigendijk 17 Heerhugowaard.
Aanvang: 15.00 uur, toegang 5,50


Myrthe en Emmy maken al sinds de derde klas van de middelbare school (Han Fortmann) samen muziek. Via school kregen ze opdrachten die ze het liefst samen uitvoerden zoals 'musiceren' waarin iedereen een eigen nummer moest maken. Dit muzikale duo heeft ook meegedaan aan De Grote Prijs van het Trinitas college en vinden het allebei ontzettend gaaf om op te treden, omdat ze op die manier een stukje van zichzelf kunnen delen met een publiek.

Myrthe volgde vanaf de basisschool gitaarlessen en Emmy volgde pianolessen. Afgelopen jaar hebben Myrthe en Emmy samen zanglessen gevolgd. Muziek maken blijft een van de leukste dingen om te doen. De muziek die ze maken heeft invloeden van de rock en de pop, maar heeft soms ook een folk-achtige sound, onder andere in een aantal zelfgeschreven nummers. De teksten hiervan bevatten een stukje persoonlijke visie, een vraag of boodschap aan het publiek om men na te laten denken over de schijnbaar simpele dingen in het leven. Denk bijvoorbeeld aan de kleine mooie dingen die je blij maken of de vraagtekens bij de vanzelfsprekendheid van ons bestaan. Tijdens het optreden zal Myrthe de songs begeleiden op de akoestische gitaar. Het publiek zal verbaasd zijn over deze muzikale talenten!Op 25 september 2019 vertelt Eugènie Herlaar "het" verhaal over vrouwenkiesrecht en plaatst het in perspectief van de huidige tijd.
Het Oude Gemaal, Huigendijk 17 Heerhugowaard.
Aanvang: 15.00 uur, toegang 5,00 Inclusief consumptie


100 JAAR ACTIEF VROUWENKIESRECHT
Wat hebben vrouwen allemaal moeten doen om zelf te mogen stemmen en gekozen te kunnen worden. Hoe is de ontwikkeling van vrouwenrechten in die 100 jaar gegaan. Er is veel verbeterd, maar er zijn nog wensen. Eugène Herlaar heeft zelf de tweede feministische golf van de jaren 60/70 meegemaakt. Haar aanstelling als eerste vrouwelijke nieuwslezer, redacteur, verslaggever bij het TV-journaal, toen nog NTS, heeft voor vele opvolgsters gezorgd. In de lezing, die ze heeft samengesteld, ligt het accent op de totstandkoming van dat kiesrecht, dat dit jaar 100 jaar geleden werd bekrachtigd. Maar ook de wensen voor de huidige tijd worden niet vergeten.