ALKMAAR - De provincie Noord-Holland herstelt de geleiderails (vangrails) op 2 plaatsen langs de provinciale weg N242 in Alkmaar. Dat gebeurt op donderdag 25 januari tussen 20.00 uur ’s avonds en de volgende ochtend 5.00 uur. De geleiderails staan schuin en worden rechtgezet.


Afrit Nieuw Schermerweg dicht

Voor verkeer vanuit Heerhugowaard is de afrit op de N242 naar de Nieuw Schermerweg (N243/N244) afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de afrit naar de Bestevaerstraat (voorbij de Leeghwaterbrug) om vervolgens via de Diamantweg weer de N242 op te rijden. De afrit naar de Nieuw Schermerweg (N243/N244) is vanuit de rijrichting Alkmaar wel bereikbaar. De omleidingsroute staat ook met borden langs de weg aangegeven.

Minder rijstroken op de N242 en Huygenbrug

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is er 1 rijstrook afgesloten op de N242 ter hoogte van de Huygenbrug voor verkeer richting Heerhugowaard. Ook op de Huygendijk is maar 1 rijstrook beschikbaar. Het verkeer wordt daar met behulp van verkeerregelaars ‘om-en-om’ langs het werk geleid. Ook geldt er een snelheidsbeperking.