Paralympisch kampioene Kim van Dijk uit Heerhugowaard heeft samen met tandempartner Odette een promotiefilm gemaakt over water drinken. Zij schreven het script en Heerhugowaard Alife heeft de korte film gemaakt. PWN legt uit hoe het water uit het IJsselmeer wordt gezuiverd in de duinen. En natuurlijk speelt onze drinkwatermascotte Druppie ook een rol!

Samen met Odette van Deudekom is Kim van Dijk Nederlands Kampioen aangepast wielrennen. Met een andere partner heeft zij een gouden medaille op de Paralympische Spelen in Londen gewonnen en nu maakt zij zich hard voor Jongeren Op Gezond Gewicht in Heerhugowaard! In de Drinkwater-film wordt uitgelegd hoe het water van het IJsselmeer in de bidons van de kinderen in Heerhugowaard terecht komt.

De film is de kick-off voor Stichting Kinderopvang Heerhugowaard om de kinderen tijdens de zomervakantie creatief bezig te laten zijn met het maken van films. Een van de onderwerpen die zij kunnen kiezen is drinkwater.

Alle filmpjes over drinkwater worden uitgezonden op het Tv-kanaal van Heerhugowaard Alife, waarbij de beste drie films een Meet & Greet met Kim winnen. Deze winnaars rijden, achterop de tandem, mee in een gesigneerd wielershirt!

Ook kinderen uit Heerhugowaard die niet op een van de opvanglocaties van Stichting Kinderopvang Heerhugowaard zitten mogen mee doen.

 

Bekijk de film zelf, via www.sportserviceheerhugowaard.nl of het YouTube kanaal van Heerhugowaard Alife!