HEERHUGOWAARD - Ze zijn het liefst buiten, maar door de diefstal van een peperdure duofiets zitten de cliënten van de groep 'groen en doen' van de Heerhugowaardse stichting Reigersdaal nu noodgedwongen binnen. De fiets werd dagelijks gebruikt om met de verstandelijk en lichamelijk beperkte cliënten klusjes te doen.

De brutale diefstal komt hard aan, vooral omdat de cliënten juist graag buiten zijn. "Nu zitten we binnen," zegt begeleider Eva Drenth beteuterd. "We kunnen een beetje wandelen op het terrein, maar we kunnen de wijk niet meer in om boodschappen te doen of pm de was weg te brengen. Voor deze mensen komt het extra hard aan."

Tweede gestolen duofiets
Het is niet de eerste keer dat er een duofiets van de stichting wordt gestolen. Eerder deze week werd de fiets van een andere groep gepikt. Een medewerker betrapte twee rondcrossende jongens uit de buurt op de fiets en nam de fiets weer mee naar de groep. "Wij zijn ervan overtuigd dat onze fiets door dezelfde lefgozertjes is gepikt" zegt clustermanager Rona Snoek. "Ze zijn gezien en we hebben een foto van ze, de politie is ermee bezig."

De gestolen fiets kost tussen de zeven- en achtduizend euro. Het lijkt de medewerkers van Reigersdaal dan ook een goed idee dat de daders - als ze worden gepakt - geld moeten inzamelen om een nieuwe fiets aan te schaffen. "Bovendien hoop ik dat ze - om het goed te maken - hier af en toe met onze cliënten komen fietsen", aldus Snoek.

Zoektocht
In de hoop Buurtbewoners en medewerkers van Reigersdaal hebben al uitgebreid in de buurt gezocht naar de gestolen fiets, tot nu toe zonder resultaat. Als u de fiets in Heerhugowaard ziet staan of ziet rondrijden waarschuw dan de politie of bel Reigersdaal.