HEERHUGOWAARD - “Onze liefde voor elkaar is ijzersterk’’, vertelt Henk Kostermans over het geheim van hun 70-jarige huwelijk met zijn vrouw Truus. Samen met hun kinderen, schoonfamilie en medebewoners van De Raatstede zit het gezelschap gezellig aan de taart. Dat de liefde sterk is, bleek al vanaf het prille begin. ,,Zes dagen na ons trouwen op 10 september werd Henk uitgezonden naar Indonesië’’, vertelt mevrouw Kostermans terugblikkend. ,,De dienstplicht riep.” Bijna twee jaar zat het liefdeskoppel zonder elkaar. Bij terugkomst kreeg het echtpaar een woning aangeboden in IJmuiden waar het stel 2 dochters en een zoon kreeg. ,,Inmiddels zijn daar 7 klein- en 10 achterkleinkinderen aan toegevoegd’’, vertelt meneer Kostermans om het plaatje compleet te maken.


De liefde voor elkaar werd versterkt door het maken van mooie reizen. ,,Prachtige bestemmingen hebben we aangedaan’’, vertelt mevrouw Kostermans. ,,Zoals Egypte, Israël, Spanje, Joegoslavië, Oostenrijk en nog veel meer.” Maar ook dichterbij genoot het echtpaar, veelal met z’n tweeën en soms met familie. ,,We zijn 70 jaar getrouwd en toevallig ook 70 keer naar Center Parcs geweest!”


En nog altijd is de liefde ijzersterk. Mevrouw Kostermans woont sinds afgelopen juli in woonzorgcentrum De Raatstede in Heerhugowaard en haar echtgenoot bezoekt haar dagelijks door weer en wind met zijn scootmobiel. ,,Ik ben blij dat mijn vrouw het hier zo naar haar zin heeft’’, vertelt meneer Kostermans. Zijn vrouw roemt het kaarten maken en de zaterdagavonden in De Raatstede, wanneer er veel gezelligheid is met muziek van vroeger. En de familie is blij dat mevrouw Kostermans, nu ze in een woonzorgcentrum woont, weer langere afstanden met haar rollator aflegt. Want samen fit en gezond blijven is belangrijk. ,,In de toekomst gaan we weer samenwonen, hier in De Raatstede.’’ Het is duidelijk, de liefde voor elkaar is nog lang niet uitgedoofd.