HEERHUGOWAARD - Edwin Groen uit Heerhugowaard is met zijn verzameling Citroën 2CV's te zien in het SBS6-programma Verzamelkoorts! Kim-Lian van der Meij zocht Edwin in zijn ‘Eendenmuseum' in Andijk op en ging met hem in gesprek over zijn drijfveren en het verhaal achter deze bijzondere verzameling. Maandagavond 6 mei is de ontmoeting tussen Kim-Lian en verzamelaar Edwin te zien in een gloednieuwe aflevering Verzamelkoorts! bij SBS6.

Edwin Groen (58) uit Heerhugowaard vond het een mooie ervaring om aan het programma mee te werken en kijkt ernaar uit om maandag 6 mei zijn verzameling met de rest van Nederland te delen: "In mijn museum in Andijk heb ik ruim 300 topstukken staan! Het is werkelijk een prachtige verzameling, verdeeld over ruim 5.000 vierkante meter: je vindt er de allereerste Citroën 2CV en de allerlaatste, en alles wat daar tussenin zit. Met Kim-Lian had ik een gigantische klik. Het was een geweldige dag en we hebben enorm gelachen!"

Verzamelkoorts!
In een nieuw seizoen van Verzamelkoorts! gaat Kim-Lian van der Meij weer op zoek naar de meest fanatieke en bijzondere verzamelaars van Nederland, die van hun huis vaak een museum maken. Op maandagavond 6 mei is het de beurt aan Edwin Groen uit Heerhugowaard en nog vier andere Nederlandse verzamelaars. Ook is in deze aflevering Victoria Koblenko te zien met haar verzameling schoenen.

BankGiro Loterij partner Verzamelkoorts!
Verzamelkoorts! wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Met het programma Verzamelkoorts! wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.
Verzamelkoorts! wordt geproduceerd door Talpa Producties en is vanaf maandag 29 april tot en met maandag 3 juni wekelijks om 21.30 uur te zien bij SBS6.