HEERHUGOWAARD - In Heerhugowaard is er een groeiende groep senioren die behoefte heeft aan meer persoonlijk en onderling contact. Vanuit die gedachte heeft de bibliotheek in Heerhugowaard een oproep gedaan voor een eerste vrijblijvende kennismakingsbijeenkomst in 2018. Tijdens die bijeenkomst konden senioren met ideeën komen. Eén van de doelen was vereenzaming tegen te gaan. Daardoor is Met Elkaar, Voor Elkaar nu een feit. Mensen in Heerhugowaard met elkaar in contact brengen. En activiteiten organiseren waar de mensen echt enthousiast voor zijn, dat is waar Met Elkaar, Voor Elkaar voor staat.

Iedere eerste dinsdag van de maand
De naam is door de senioren zelf bedacht, net als het beeldmerk een prachtige foto van handen. Elke eerste dinsdag van de maand komen ze samen in de bibliotheek in Heerhugowaard (Parelhof 1a), van 10.00 tot 12.00 uur. Ze drinken samen koffie en maken nieuwe plannen. Er wordt gepraat over thema’s en onderwerpen die hen bezig houden. De seniorengroep heeft een eigen Nieuwsbrief en inmiddels ook een lees- en verhalenclub. Kom gerust langs en doe mee! Kent u andere senioren die het ook leuk lijkt, nodig die dan uit om mee te gaan.

Jeannette Streefland van het Alzheimer Café
Met Elkaar, Voor Elkaar gaat ook serieuze onderwerpen niet uit de weg. Tijdens de volgende bijeenkomst op dinsdag 5 maart is Jeannette Streefland van het Alzheimer Café te gast. Deze bijeenkomst gaat hoofdzakelijk over het beginstadium van dementie. Waar kun je op letten, is het dementie of gewoon vergeetachtigheid. Uiteraard kunt u deze ochtend al uw vragen stellen en weet Jeannette veel te vertellen over organisaties die hulp bieden.