Foto's: Eva Former Fotografie
(Door onze redacteur E.M. Former)


Heerhugowaard - Maandag 20 oktober was het dan eindelijk zo ver! Om 15:00u werd de eerste paal van het nieuwe Prunella (Stichting Philadelphia Zorg) geslagen. Directeur-bestuurder Pierre Sponselee van Woonwaard en Burgemeester van Heerhugowaard Han ter Heegde begeleidden deze lawaaierige doch heuglijke gebeurtenis.

Met de vakkundige hulp van Connor (jongste bewoner van het gezinsvervangend tehuis) en Dini (oudste bewoonster) werd deze feestelijke gebeurtenis tot uitvoering gebracht. Bewoners, begeleiding, medewerkers van Bot Bouw, familie, vrienden en belangstellenden stonden klaar met confetti-kanonnen en ballonnen om deze mijlpaal te vieren. En op het moment suprême, na een toespraak van directeur-bestuurder Pierre Sponselee van Woonwaard en een woordje van de burgemeester, kroop Connor achter het besturingspaneel van de heimachine en liet de eerste klap op de heipaal vallen. Onder luid gejuich en applaus van de omstanders knalden de confetti kanonnen en werden vervolgens met de hulp van Dini, ballonnen met wenskaartjes de lucht in gelaten. Het geheel werd afgesloten in het Arboretum onder het genot van een drankje en een hapje.

Hoewel de bouw natuurlijk ook zo zijn overlast met zich mee zal brengen, is iedereen toch vooral heel dankbaar en blij dat er voor de bewoners van Prunella nu eindelijk een fijn nieuw (t)huis gebouwd gaat worden.

Hier een foto overzicht van de gebeurtenis.