HEERHUGOWAARD - Breedweer Facilitaire Diensten uit Heerhugowaard is als eerste schoonmaakbedrijf van Nederland in het bezit van CO2 Prestatieladder 5. Daarmee laat het bedrijf zien dat het de CO2-uitstoot zeer serieus neemt. Commercieel directeur Jack Stuifbergen: “Wij vervullen graag de voortrekkersrol en gaan niet alleen voor reductie van onze eigen CO2, maar voor die in de hele keten.”


CO2-reductie in de hele keten
De CO2 Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten. Breedweer behaalde al in 2022 CO2 Prestatieladder niveau 3 en is nu ook de trotse bezitter van niveau 5. Jack Stuifbergen: “Wij hanteren de slogan ‘niet lullen, maar impact maken’ die je ook kunt vertalen naar ‘niet lullen, maar CO2 reduceren’. Verduurzamen is een must en tevens een absolute uitdaging. Wij gaan daarbij graag een stapje verder dan alle andere schoonmaakbedrijven. Dat betekent dat wij niet alleen gaan voor reductie in onze eigen uitstoot (scope 1 en 3), maar voor reductie in de hele keten (scope 3).”

Kennis delen
Jack geeft aan dat zij graag kennis delen om andere bedrijven aan te zetten hun CO2-uitstoot inzichtelijk te maken en maximaal te reduceren. “Kies voor Breedweer als partner en kom samen met ons in actie voor een duurzame samenleving. Ofwel, niet lullen, maar CO2 reduceren.”