REGIO ALKMAAR - De meeste dingen in het leven leer je met vallen en opstaan. Dat geldt voor klimmen in een boom, maar ook voor opgroeien. Een ongeluk zit in een klein hoekje: bijvoorbeeld een brandwond thuis, een verstuiking op school of een valpartij in het verkeer. Dan is het wel zo fijn als je als ouder of verzorger precies weet wat je in dat geval moet doen. Het volgen van een EHBO-cursus is van groot belang.

Met de kennis die je opdoet in de cursus weet je in noodsituaties snel en precies te handelen. Het Rode Kruis biedt daarom een cursus aan speciaal voor ouders, pedagogisch medewerkers en leerkrachten. Deze cursus noemen wij ‘EHBO voor baby’s en kinderen’. De cursist leert tijdens deze cursus een kind in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten te alarmeren en EHBO te verlenen. De cursus is inclusief reanimatie en het gebruik van een AED bij kinderen.

De voordelen van de cursus

De cursus wordt op diverse manieren aangeboden, afhankelijk van de specifieke wensen. Van een workshop van 3 uur tot en met een cursus van in totaal 8 uur. Ook is een combinatie met e-learning mogelijk. Er wordt geen examen afgesloten, het gaat om het opdoen van kennis.

De cursus kan in de buurt of op een eigen locatie gegeven worden, bijvoorbeeld een school of buurthuis.

Tenslotte wordt de cursus afgesloten met een geregistreerd certificaat ‘Eerste Hulp aan Kinderen’ en is goedgekeurd door de rijksoverheid.

Speciale actie

In de periode van 1 november tot en met 31 december biedt het Rode Kruis in de regio Alkmaar de uitgebreide 8-urige klassikale cursus aan voor slechts € 140 per persoon. Naast deze professionele cursus ontvangen de cursisten een uitgebreid naslagwerk over de cursus, een officieel certificaat en een 79-delige EHBO-koffer speciaal voor kinderen. In veel gevallen worden de kosten van de cursussen vergoed door de verzekering.

Meer informatie over de cursus?

Wil je direct meer informatie dan kun je ook mailen naar dknipscheer@redcross.nl of bellen naar 06-55895112.