ALKMAAR - De Leeghwaterbrug is een belangrijke verkeersader en een afsluiting leidt tot extra drukte van het omliggend wegennet. De provincie Noord-Holland vraagt de weggebruikers het weekend van 27 tot en met 30 maart 2020 nog een keer rekening te houden met een volledige afsluiting.

Volledige afsluiting in beide richtingen
De brug is volledig afgesloten van Heerhugowaard richting A9 en van A9 richting Heerhugowaard van vrijdag 27 maart 20.00 uur tot maandag 30 maart 06.00 uur.

Omleidingsroutes
Voor de afsluitingen geldt voor het wegverkeer een omleiding over de Westring van Alkmaar (N9). Het verkeer vanaf de N243/N244 naar het noorden kan gebruik maken van de N242. Het verkeer vanuit het noorden naar de N243/N244 kan gebruik maken van de omleiding over de Oosterweg (parallelweg).

Fietsers
Zaterdag 28 maart vaart het pontje voor het laatst tot 18.30 uur. Het fietspad over de brug is vanaf maandag 30 maart weer toegankelijk voor (brom)fietsers. De fietsroutes onder de brug zijn nog niet toegankelijk vanwege afrondende werkzaamheden. Naar verwachting zijn deze rond half mei weer opengesteld.

Openstelling op 30 maart
Onder voorbehoud dat de werkzaamheden door de ontwikkelingen rondom het Coronavirus door kunnen gaan, kan het verkeer vanaf 30 maart weer gebruik maken van de Leeghwaterbrug. Het verkeer rijdt dan weer over twee stroken per rijrichting, met een toegestane snelheid van 80 km per uur. Met de openstelling van de brug wordt een periode afgesloten van vertragingen, hinder en tegenslagen. Het resultaat van de werkzaamheden is er wel; er staat een brug die veilig en robuust is. Voor nu en in de toekomst. De provincie Noord-Holland bedankt iedereen voor het geduld dat de omgeving de afgelopen tijd heeft getoond en organiseert daarom binnenkort een open dag. Informatie daarover volgt via de website van de provincie, Facebook en lokale media.

Meer informatie
Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800 - 0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug zijn te volgen via Facebook (@Leeghwaterbrug) en via www.noord-holland.nl/leeghwaterbrug