DIJK EN WAARD - Komen de muren van je slaapkamer op je af en ben je het zat om elk weekend alleen thuis te zitten? Goed nieuws! In samenwerking met de gemeente Dijk en Waard organiseert de Jongeren Alliantie komende tijd meerdere activiteiten voor de jeugd van Dijk en Waard. Er worden onder andere sportworkshops en optredens gegeven en zelfs een Dungeons & Dragons toernooi georganiseerd. Ben je benieuwd? Check dan het overzicht van de activiteiten op de website van Cool Kunst en Cultuur.Vrijdag 16 december
Kom vrijdagavond 16 december alvast in de kerststemming met optredens van de jonge dansers en muzikanten van Artquake. Heb jij de meest foute kersttrui of allermooiste kerstoutfit? Dan kun je naast het genieten van de geweldige optredens ook kans maken op een mooie prijs!
Dansers Dance Sisters (Britt, Nina en Indy) en Mayra Smilda hebben mooie choreografieën gemaakt op bekende kersthits als Jingle Bell Rock en Rocking Around the Christmas Tree.

De muziekoptredens worden verzorgt door Marlies, Joëlle, Luna, Rosalie en de band Dr. Rhythm and the Nasty Nurses. De muzikanten zullen naast bekende kerstnummers als Happy Christmas van John Lennon en Christmas Time van Bryan Adams, ook eigen werk spelen en ook favoriete, klassieke krakers zoals Beast of Burden van The Rolling Stones, dus dat wordt genieten.

Deuren open: 20:00 uur
Programma van 20:30 - 23:30 uur
Gratis entree!
Locatie: De Geist
Vinkenlaan 7
1834 GN Sint Pancras

Elke jaar organiseert Actief Sport & Events leuke activiteiten in de Kerstvakantie, maar nu is het wel erg bijzonder. Er staat namelijk een zaalvoetbalclinic op het programma. Deze clinic wordt gegeven door FIFA legende Edward van Gils en FC Marlène. Daarop volgend hebben we nog een FIFA 23 toernooi voor de jeugd! Ook hebben we een mysterieuze activiteit, wil je weten wat? Houd de website van actief sport en events in de gaten.

Dinsdag 3 januari:

Zaalvoetbalvereniging FC Marlène organiseert op dinsdag 3 januari 2023 in samenwerking met Actief Sport & Events een zaalvoetbalevent o.l.v. Edward van Gils in Sporthal Geestmerambacht te Noord Scharwoude. Tijdens het event werk je verschillende challenges af die bestaan uit diverse disciplines die tijdens het zaalvoetbal gebruikt worden. De uitdagingen zijn geïnspireerd op het wereldbekende voetbalspel FIFA waarvan straatvoetballer Edward van Gils een icoon is. De dag wordt naast Edward van Gils begeleid door spelers en speelsters van FC Marlène waaronder enkele internationals van het Nederlands zaalvoetbalteam. Deelnemen kan door je in te schrijven op de website van Actief Sport & Events. Na afloop krijg je een prachtig certificaat met een overzicht van de behaalde scores. Dit mag je niet missen!

In samenwerking met WePlay eSports organiseert Actief Sport & Events op dinsdag 3 januari een FIFA 23 toernooi in de gymzaal van Sporthal Geestmerambacht. Gedurende vier uur kan de jeugd van 8 t/m 16 jaar het tegen elkaar opnemen op de Playstation 5. Het FIFA toernooi start om 16.00 uur Heb jij zin in een potje FIFA op een groot scherm? Doe dan mee aan deze leuke activiteit.

Op donderdag 5 januari staat er een mysterieuze activiteit op het programma. Wat geeft de organisatie al prijs? De bassischool jeugd is van 13:00 tot 15:15 welkom. Zij kunnen zich binnenkort individueel aanmelden voor deze leuke activiteit vol uitdagingen. De jeugd in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar kunnen vanaf 15:45 t/m 17:45 strijden in teamverband. Ook dit belooft een spannende strijd te worden tussen teams van 6 personen. Om 18:30 zijn de volwassenen 16+ aan de beurt. Ben je ook benieuwd geworden? Informatie over deze activiteit volgt snel op www.actiefsportenevents.nl. Voor de andere activiteiten kun je op dezelfde website terecht voor de inschrijving.

Kerstdine
r
Kerstmis is het feest van samenzijn. Om deze reden organiseert jongerenwerk Dijk en Waard een kerstdiner voor veertig jongeren. Ontmoeting en inclusiviteit zullen hierin de boventoon voeren. De datum en locatie worden op korte termijn bekend gemaakt via de verschillende social media kanalen van jongerenwerk. Er zijn geen kosten aan verbonden en alle jongeren zijn van harte welkom, zolang er nog stoelen vrij zijn

Popschool Unplugged

In deze groepssessie(s) maak je kennis met andere zangers en zangeressen.
Tijdens deze (besloten) sessie krijgen alle deelnemers de mogelijkheid om een nummer te zingen op het podium in B3 in Sint Pancras. Een sessie waarin je nieuwe dingen kunt uitproberen, tips kunt vragen aan elkaar en vooral van en met elkaar kunt leren.
Deze sessie wordt begeleid door zangcoach Nicole Verouden van Popschool Your Song. Ben je benieuwd hoe het is om op te treden op een echt podium, wil je werken aan je podiumpresentatie of heb je behoefte aan feedback? Kom dan meedoen! Mail dan voor 23 december je naam door + het nummer dat je deze avond ten gehore wil brengen naar info@popschoolyoursong.nl

De Popschool Unplugged serie is een jaarlijks terugkerend traject waarbij we muziekmakende jongeren de professionele tools, tips en tricks bieden, om zich voor te bereiden op een podiumpresentatie. Dit gebeurt meestal, zoals de naam ook weergeeft, in kleine (semi-akoestische) bezetting. Singer/songwriters, duo’s en kleine combo’s. In deze serie van Unplugged werken we met een aantal jongeren naar een eindperformance op de radio toe.
We zijn dit jaar de samenwerking aangegaan met Serieus Langedijk. Zij bieden dit jaar leerlingen/jongeren van de Popschool een mooi podium. Serieus Langedijk; de jaarlijkse radiomarathon van 27 t/m 31 december live vanuit Café de Schelvis, waar dj's Didier, Thomas en Stef samen met alle inwoners van Langedijk en omstreken geld inzamelen voor een lokaal goed doel.

Wil je meer info of mee doen, volg ons dan op Instagram of stuur een dm: @popschoolyoursong