HEERHUGOWAARD - De tweede expositie van de reeks Ode aan het Landschap is vanaf zaterdag 3 juli tot en met donderdag 29 juli te bezichtigen in Poldermuseum Het Oude Gemaal in Heerhugowaard. Zaterdag en zondag zijn bezoekers welkom tussen 11.00 en 17.00 uur.


Deze maand zijn Eugènie Herlaar en Rem de Boer de exposerende kunstenaars. Zij zullen wisselend op deze dagen in eigen persoon s”middags aanwezig zijn in het museum.

Eugènie Herlaar maakt werk in uiteenlopende stijlen, in een grote diversiteit aan onderwerpen. Zowel figuratief als abstract. Het liefst in olieverf, ook soms in acryl. De penseelvoering is verfijnd, in harmonieuze kleurverwerkingen. Nu eens in verstilde sfeer, dan weer heel uitbundig.
Haar voorkeur ligt bij onderwerpen uit de natuur: landschappen, planten en bloemen. Dat past heel goed in het thema van deze tentoonstelling: Ode aan het Landschap.

Rem de Boer is Meester schilder, opgeleid bij Stichting landelijke vakopleiding schildersbedrijf. Hij volgde de lerarenopleiding tekenen en handvaardigheid en was dertig jaar leraar in het voortgezet onderwijs. Daarna autonoom schilder en beeldmaker. Hij schildert vooral portretten. Een voorbeeld is het portret van de laatste Dijkgraaf J. van Langen, dat in Het Oude Gemaal hangt. Rem werkt nog dagelijks vooral voor eigen plezier.

Het museum is te bezoeken via Café De Pomp. Bij goed weer zal het Café ook doordeweeks open zijn. Het museum en de expositie zijn dan ook te bezoeken. Bel bij twijfel het Café: 072-5125840 of kijk op de website www.hetoudegemaalheerhugowaard.nl.


In het museum is een coronaveilige route uitgezet, zodat 1,5 meter afstand houden mogelijk is. Desinfectiemiddelen en mondkapjes zijn beschikbaar.