HEERHUGOWAARD - De vierde expositie van de reeks Ode aan het Landschap is vanaf zaterdag 28 augustus tot en met donderdag 30 september te bezichtigen in Poldermuseum Het Oude Gemaal in Heerhugowaard. Deze maand exposeren een aantal kunstenaars vanuit de Kunstkerk in het museum. De kunstenaars presenteren werk in verschillende stijlen.

De Kunstkerk exposeert diverse schilderijen van Noord-Hollandse landschappen. De kunstenaars komen allemaal uit Noord-Holland.
Er worden werken geëxposeerd van o.a. Jan Hollenberg, Wim Hooymans, Fred Brocke en Rem de Boer.
Schilder Jan Hollenberg schildert graag landschappen die als een rode draad door z’n werk lopen, soms verstild, dan weer heftig in beweging kleurig en expressief met een mate van abstractie erin. Toch blijft het werk figuratief, duidelijk herkenbaar en geïnspireerd op ’t Noord-Hollands landschap met z’n bomen en vaarten, luchten en markten.
Al 40 jaar begeeft Fred Brocke zich op het pad van de schilderkunst. Vele vormen heeft hij zich in die jaren eigengemaakt. Liefst maakt Fred zijn werk in abstracte en geabstraheerde vormen. Fred is al 34 jaar op weg naar een eigen stijl. Hij is begonnen met schilderen in aquarel, maar dat is eigenlijk te moeilijk voor beginners, dus is hij overgegaan naar werk in olieverf, toentertijd hét medium.
De geëxposeerde werken kunt u lenen via de Kunstkerk, www.kunstkerkheerhugowaard.nl.

Het museum en de expositie zijn te bezoeken via Café De Pomp, dat geopend is op zaterdag en zondag tussen 11.00 en 18.00 uur.

Tijdens het Open Monumentenweekend op 11 en 12 september en de Kunst- en Atelierroute op 18 en 19 september is het museum gratis toegankelijk.
Gedurende deze dagen en de overige zondagmiddagen zijn rondleiders aanwezig in het museum.
Zij vertellen bezoekers de bijzondere verhalen over de geschiedenis van Noord-Holland en Heerhugowaard, in het bijzonder de relatie met het waterbeheer.
Op de website staat meer informatie over het museum,
www.hetoudegemaalheerhugowaard.nl.

In het museum is een coronaveilige route uitgezet, zodat 1,5 meter afstand houden mogelijk is. Desinfectiemiddelen en mondkapjes zijn beschikbaar.