HEERHUGOWAARD - Nico Kool kunstenaar uit Heerhugowaard exposeert wandkleden van papier in de Artfarm, Rustenburgerweg 126 in Heerhugowaard op zaterdag 12 juni en zondag 13 juni van 11.00 tot 17.00 uur.

Wandkleden zijn op dit moment populair onder kunstliefhebbers. Nico Kool is hier al heel lang mee bezig en toonde zijn eerste kleden in 2001 tijdens Kunst in een Glazen Huis.

In de prachtige grote, lichte expositiehal (200 vierkante meter) van de Artfarm hangt nu een uitgebreid overzicht van 20 jaar werk met het accent op zijn meest recente werkstukken. De grote, opvallend kleurige kleden doen denken aan de knipsels die Franse kunstenaar Matisse in de vijftiger jaren heeft gemaakt, bekend geworden als de cut-outs. Maar ook hangt er een serie werken in een geheel andere sfeer met Heerhugowaard als onderwerp.

Wandkleden van Nico Kool waren eerder te zien in een tijdelijk ingericht atelier in Middenwaard en als decor in de theaterproductie De Aarde Is Van Iedereen.

(In verband met COVID—19 kan u alleen naar binnen als u klachtenvrij bent. Tevens wordt in de expositieruimte de 1 1/2 meter afstand gehandhaafd en geldt de mondkapjesplicht. )

Nico Kool timmert als kunstenaar en organisator nu al zo 'n 35 jaar aan de weg. Bekend werd hij door Kunst in een Glazen huis (samen met Hans Boomsma).Ook verzorgde hij een reeks exposities in theater Cool. Afgelopen jaren schilderde hij honderden Heerhugowaardse stadsgezichten en landschappen vaak op een iPad.

Voor zijn verdienste voor de Heerhugowaardse kunst ontving Kool in 2016 een zilveren reiger.