HEERHUGOWAARD - Nog een week en dan het is zo ver, de nationale finale schoolzwemmen in Zwolle. De kids van de FamilieSchool uit Heerhugowaard hebben er in de afgelopen weken keihard voor getraind.

De trainingen werden door DAW gegeven in de Hoornse Vaart en ook het badwater hebben ze gekregen van het zwembad waardoor men goed voorbereid naar Zwolle gaat.
Zaterdag 22 juni is de grote dag. Het team moet zich om 12:30 uur melden in Zwolle waar de teams zich opstellen met spandoeken. Speciaal voor de gelegenheid heeft het team ook allemaal en shirt aan van de FamilieSchool.

Behalve deze kelding hebben ze van Decathlon ook allen een mooie zwembril ontvangen voor de wedstrijden, en op de ochtend van de grote dag mag men een lunchpakket ophalen bij Jumbo Monique in Heerhugowaard.

De jongste jeugd zwemt zaterdag de 25 meter rugslag of vrije slag. De kinderen vanaf groep 7 zwemmen 50 meter rug- en borstcrawl.

De FamilieSchool laat weten heel veel zin te hebben in komende zaterdag: 'Natuurlijk is het leuk als we winnen, maar het gaat vooral om het plezier.'

Tevens is men nog op zoek naar een touringcar met chauffeur om het team en de volgers naar Zwolle te brengen.

Hiervoor kan men contact opnemen met schoolzwemkampioen@gmail.com.