HEERHUGOWAARD - Afgelopen zaterdag 18 mei werd de door de KNZB en Heerhugowaard-Sport georganiseerde regionale finale van de schoolzwemkampioenschappen gehouden in de Waardergolf.

Diverse scholen uit de provincie Utrecht en Noord-Holland streden voor een plek in de finale die op 22 juni gehouden zal worden in Zwolle.
De kinderen moesten allemaal meedoen met de estafette en zwommen individueel twee afstanden 25 of 50 meter rugslag en 25 of 50 meter vrije slag. De wedstrijd werd afgesloten met een ludieke estafette.

Één van de deelnemende scholen was de Familieschool uit Heerhugowaard die ook nog eens voor het eerst mee deed aan deze schoolzwemkampioenschappen.

Uit groep 4 Juul en Jorrit, uit Groep 5 Iris, Jamie en Megan, uit groep 7 Julia en uit groep 8 Lars waren de kinderen die alles hebben gegeven. Op 16 maart hadden ze een met een mooie derde plaats deze regionale finale behaald.

De trainingen die de zwemmers hebben gekregen van Zwemclub DAW heeft ze zeker geholpen voor het behalen van een prachtige tweede plaats in de regiofinale. Door deze prachtige tweede plaats gaat De Familieschool naar de finale van de Schoolzwemkampioenschappen die wordt gehouden in Zwolle.

Men is voor de kinderen opzoek naar sponsoren. Denk aan: fruit, lunchpakketjes, drinken en snacks. Maar ook vervoer naar Zwolle zou fantastisch zijn zodat ze als groep naar de finale kunnen gaan. Denkt u te kunnen helpen? Neem contact op met schoolzwemkampioen@gmail.com