HEERHUGOWAARD - Bij uw lokale boerderijwinkel, Farmer Market de Paula Hoeve, wordt van 2 t/m 8 november de Nationale Kaasweek gevierd. In deze week gaan ze bij Farmer Market de Paula Hoeve feestelijk aan de slag met kaas, één van de grootste producten van Nederland.

Een product waarvan de gemiddelde inwoner van Nederland 17 kilo per jaar van eet, verdient het om eens per jaar in het zonnetje gezet te worden. Maar naast de kazen worden ook de klanten in het zonnetje gezet. Tijdens de Nationale Kaasweek ontvangt iedere klant bij aankoop een heerlijk kaasdipper cadeau.

“Kaas is een supergezond product en heeft niet voor niets een plek in de schijf van vijf” aldus Janneke Zuurbier.Kaas levert samen met de melk en melkproducten gemiddeld ongeveer 60% van de dagelijkse inname van calcium. En 40% van die van vitamine B12. Zuivel is daardoor belangrijk voor een gezonde voeding in Nederland, heeft het Voedingscentrum vastgesteld.

“Het hele jaar door zorgen wij voor de meest lekkere kazen uit de Beemster, maar nu tijdens de Nationale Kaasweek doen wij daar natuurlijk een schepje bovenop. Wij hebben onze biologische lijn uitgebreid met verschillende kruiden kazen en geiten kruiden kazen. De kazen vindt u gevacumeerd in 500 grammen in onze kaas automaat. Kom gezellig langs en laat u verrassen” aldus Janneke Zuurbier.

Farmer Market de Paula Hoeve is van maandag tot en met zaterdag van 09.00-17.00 uur geopend.