HEERHUGOWAARD - Wethouder Nils Langedijk van de gemeente Dijk en Waard heeft donderdag 24 november het officiële startsein gegeven voor de bouw van twee nieuwe appartementencomplexen aan de Deimoslaan in Heerhugowaard. Dit deed hij door een geluidsarme boorpaal voor de fundering in de grond te boren. De Deimoslaan is in 2019 aangewezen als ontwikkellocatie voor het versnellen van woningbouw. De gemeente is verheugd dat het bouwproject nu daadwerkelijk van start is gegaan.


Het nieuwbouwproject op bedrijventerrein De Frans in Heerhugowaard bestaat uit twee gebouwen waarin gezamenlijk 22 sociale huurwoningen en 60 vrije sector huurwoningen met 2 en 3 kamers komen. Het project is in samenwerking met ontwikkelaar Richard Groen van Groen & Groen Vastgoed tot stand gekomen. In het ontwerp van architectenbureau Studio S3 uit Heerhugowaard is veel aandacht besteed aan de woonkwaliteit in en rondom het gebouw. Er zijn royale buitenruimtes met een mooie ligging. Tussen beide gebouwen komt een gemeenschappelijke buitenruimte met daaronder parkeerruimte voor de toekomstige bewoners. Elk appartement krijgt een eigen fietsenberging op de begane grond. De woningen beschikken over een goed geïsoleerde schil en energiezuinige installaties.

De bouwlocatie ligt aan de Deimoslaan, langs de Westtangent en op een steenworp afstand van het station. Bot Bouw uit Heerhugowaard gaat het project realiseren in opdracht van Hestia Wonen, die zowel de vrije sector- als de sociale huurappartementen gaat verhuren.

De voorbereiding van de bouw is in volle gang. De keten zijn geplaatst en het bouwterrein is ingericht. De verwachting is dat voor de feestdagen het heiwerk gereed is. De woningen worden in 2024 opgeleverd.