Heerhugowaard- Op woensdag 8 oktober ondertekenen Bouwfonds Ontwikkeling en de gemeente Heerhugowaard de samenwerkingsovereenkomst voor de bouw van 400 woningen in De Draai. De ondertekening zal om 13:00 uur in het gemeentehuis van Heerhugowaard plaatsvinden.

Op 23 oktober van 17:00 uur tot 20:00 uur gaan de eerste veertig woningen tijdens een verkoopbijeenkomst in het gemeentehuis in de verkoop. Het betreft hier 28 ruime rijwoningen in verschillende breedtes met prijzen vanaf € 167.500,- en 12 tweekappers waarvan er 8 gelegen zijn aan een brede waterpartij met prijzen vanaf € 269.500,- v.o.n.  De woningen in De Wende maken deel uit van het Buurt Centrum Noord. Alle verkoopinformatie is vanaf 8 oktober te vinden op de website www.dewende-heerhugowaard.nl.

In De Draai in Heerhugowaard worden de komende jaren ongeveer 2.700 woningen en bijbehorende voorzieningen gerealiseerd. De gemeente heeft als doel gesteld een duurzame wijk te creëren met woningen in diverse soorten, maten en prijsklassen voor zowel gezinnen, alleenstaanden, als voor mensen met of zonder beperking in een wijk met een dorps karakter.

Bouwfonds Ontwikkeling is al 65 jaar onlosmakelijk verbonden met wonen in Nederland. In ons land staan meer dan 300.000 door Bouwfonds ontwikkelde woningen en daar komen per jaar gemiddeld 5.200 bij.