HEERHUGOWAARD - Op maandag 11 oktober is op feestelijke wijze Boekstart in de kinderopvang geopend op kindcentrum De Boomladder in Heerhugowaard. Alle kinderen van de peuter- en dagopvang waren er om deze feestelijke gebeurtenis bij te wonen. Zij waren getuige van de officiële opening en het onthullen van de nieuwe goed gevulde boekenkast. Na een korte introductie van locatiemanager Ilse Blekkenhorst van De Boomladder en leesconsulente Nicole van Dijken werd er voorgelezen door wethouder John Does. Daarna werd de nieuwe boekenkast geopend. Aan één van de kinderen viel de eer om samen met de wethouder en de leesconsulente het lint door te knippen.

Cadeau's
Toen de kinderen van De Boomladder de feestelijk aangeklede ruimte binnen kwamen stond er een groot ingepakt cadeau op hen te wachten. Wethouder John Does las eerst met veel enthousiasme voor uit Het brandweermannetje van Marianne Busser. Op deze wijze was er ook aandacht voor de Kinderboekenweek, met het thema 'Worden wat je wil'. Na het doorknippen van het lint en de onthulling van de boekenkast bleek deze gevuld met ingepakte cadeautjes. Hierna begon een uitpakfeestje voor de kinderen. In ieder pakje zat een prachtig nieuw boek. Tot slot werden de kinderen verrast met een optreden van ballonnenclown Niekie. Die maakte een lange brandweerslang van ballonnen en wat ballonfiguurtjes uit bekende kinderliedjes.

BoekStart
Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je kindje. En kinderen die al op jonge leeftijd zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun (groot)ouders van boeken laat genieten. Bij boekstart in de kinderopvang werken kinderopvanglocaties structureel samen met de bibliotheek om zo samen te zorgen voor een goede voorleesomgeving en veel leuke voorleesmomenten. BoekStart in de kinderopvang wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Heerhugowaard.