HEERHUGOWAARD - Op woensdag 2 oktober is op feestelijke wijze Boekstart in de kinderopvang geopend op Kindercentrum de Groene Linde in Heerhugowaard. Alle ouders en kinderen waren uitgenodigd om deze feestelijke gebeurtenis bij te wonen. Zij waren getuige van de officiële ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst door Jeanet Doodeman van Bibliotheek Kennemerwaard en Mieke Dorrestein van de Groene Linde. Daarna werd de nieuw ingerichte bibliotheekhoek geopend. Aan Jeanet Doodeman viel de eer om samen met een van de kinderen het lint door te knippen.


Cadeau’s
In de bibliotheekhoek lagen al een aantal dagen 5 prachtige cadeau’s te wachten. Deze mochten eindelijk mee naar de groepen en daar werden ze uitgepakt. Voor iedere groep waren er nieuwe boeken. De kinderen begonnen meteen enthousiast te lezen. Ook werden de kinderen uitgenodigd om met de leesconsulente van Bibliotheek Kennemerwaard, Sarah Coster, mee te gaan naar de bibliotheekhoek. Er werd voorgelezen uit Boer Boris, hoe gaan we er heen? Op deze wijze was er ook aandacht voor de start van de Kinderboekenweek, met het thema ‘Reis je mee!’.

BoekStart
Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun (groot)ouders van boeken laat genieten.

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Heerhugowaard.