HEERHUGOWAARD - Tijdens de Kinderboekenweek Boekstart in de kinderopvang feestelijk geopend op de twee locaties van Villa Kakelbont. Op maandag 5 oktober werd Boekstart op kinderdagverblijf Langkous geopend en donderdag 8 oktober op kinderdagverblijf Eclips, beiden in Heerhugowaard. De locaties hebben een bibliotheekkast gekregen met een nieuwe boekencollectie. De boeken zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 4 jaar. Deze collectie wordt gebruikt op het kinderdagverblijf zelf én de kinderen mogen de boekjes lenen om thuis te lezen samen met papa en mama.

Tijdens de feestelijke opening werd er natuurlijk voorgelezen door Boekstart leesconsulent Merel van der Woude, De boekenkast werd feestelijk onthuld door Ella de Groot, directeur van Villa Kakelbont. De kinderen konden de nieuwe boekjes bekijken en als klap op de vuurpijl was er een muzikaal optreden van Bertje Doperwtje.

Door de coronamaatregelen was het helaas niet mogelijk dat de ouders aanwezig waren bij de opening. Maar gelukkig worden zij worden goed op de hoogte gehouden door de pedagogisch medewerkers die de ouders voorzien van foto's en mooie verhalen.

BoekStart
Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun (groot)ouders van boeken laat genieten.

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Heerhugowaard.