HEERHUGOWAARD - Woensdagochtend 1 oktober was de feestelijke opening van Waardse Senioren in Beweging. Dit vond plaats in De Bibliotheek van Heerhugowaard. Vera Rademaekers zong samen met de ouderen deze ochtend veel Oudhollandse liedjes. De sfeer was erg goed en iedereen zong gezellig mee!

Wethouder Annette Valent gaf om 11.00 uur het officiële en feestelijke startsein voor Waardse Senioren in Beweging 2019. De wethouder vindt het een ontzettend goed initiatief “eenzaamheid is best een groot probleem aan het worden en op deze manieren hebben ouderen contacten”. Alle activiteiten zitten al bijna vol dus het is een zeer goed lopend proces.

Tijdens de ochtend was er ook nog een verrassingsoptreden. Monita de Konink geeft ook workshops stoelyoga tijdens Waardse Senioren gaf deze ochtend een korte les stoel Yoga. Dit werd heel goed ontvangen door de senioren en iedereen deed goed mee.

Het initiatief komt van verschillende partijen dat zijn bibliotheek Kennemerwaard, Pieter de Raat Stichting, MET Welzijn, Heerhugowaard Sport en Cool kunst en Cultuur. Elke partij heeft zijn eigen band met de doelgroep en organiseert verschillende activiteiten. Dat gaat van muzikale tot sport activiteiten.

Cynthia de Wilde van Pieter de Raat stichting is super blij en trots op dit project. “Je ziet de mensen genieten en daar doen wij het voor”

De Waardse senioren in Beweging duurt drie maanden. Van oktober tot en met december 2019.