HEERHUGOWAARD - De fietsbrug over de N242, die de Westdijk verbindt met de Stationsweg, heeft de naam ‘De Krul’ gekregen. Uit ruim achthonderd inzendingen voor een nieuwe naam heeft het college die naam gekozen.
,,Het is een vrolijke, onorthodoxe naam voor een onorthodoxe brug", zei wethouder Gido Oude Kotte bij de officiële onthulling van de naam, donderdagmiddag 20 november. De naam doet de vorm van de brug ook eer aan. Dat vond ook Bianca Stam uit Heerhugowaard. Zij is de winnares van de prijsvraag die aan de naamgeving was verbonden. Wie de uiteindelijke naam van de brug had ingezonden kreeg een dinerbon voor twee. Bianca was een van de tien personen die De Krul hadden verzonnen. Haar naam werd door wethouder Oude Kotte uit een bokaal getrokken.
Voor de provincie Noord-Holland, die de brug voor negentig procent heeft gefinancierd, is de fietsbrug de oplossing voor weer een fietsknelpunt in de provincie, zei gedeputeerde Elisabeth Post, die samen met de wethouder de naam onthulde. Ook het Bouwfonds, dat woningen bouwt in Broekhorn, heeft meebetaald aan de fietsbrug; een kwart miljoen euro. In totaal heeft de fietsbrug zo’n 2,5 miljoen euro gekost.