HEERHUGOWAARD - Op donderdagavond 24 november komt journalist Tijn Elferink naar de bibliotheek in Heerhugowaard op te vertellen over zijn nieuwste boek Fijn dat je er bent. In de media is Tijn Elferink het bekendst door zijn columns en artikelen voor AD.nl en NU.nl. Hij maakt ingewikkelde onderwerpen voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk. Kennis wordt namelijk pas écht relevant als we weten: wat kunnen we ermee? Als auteur van boeken Kusje Erop en Dit Boek Is Gezond maakte hij gezondheid al op een luchtige manier bespreekbaar. De lezing maakt onderdeel uit van het programma van de themamaand Nederland Leest over oud worden en jong blijven.


Mantelzorg
Al op jonge leeftijd kwam Tijn in aanraking met mantelzorg. "Toch heb ik mijzelf nooit echt als mantelzorger gezien", zegt hij nu. "Ik herkende mij niet in het de term 'mantelzorger'. Bovendien: het is toch logisch om iemand te helpen? Zeker als het een dierbare is. Maar wanneer is helpen logisch, en wanneer is het meer dan dat? Wanneer wordt helpen zorgen?

Fijn dat je er bent!
Zijn nieuwste boek Fijn dat je er bent gaat over mantelzorg. Een op de drie volwassen Nederlanders is mantelzorger. Het is dus niet zozeer de vraag of je het wordt, maar meer wanneer, hoe vaak en voor wie. We denken bij mantelzorg snel aan ouderen, maar een vriend of een buurvrouw helpen is net zo goed mantelzorg. De vraag naar mantelzorg neemt de komende jaren fors toe. Maar bij wie kan de mantelzorger zelf terecht? Tijn komt met praktische informatie, handige tips en persoonlijke verhalen om de (toekomstige) mantelzorger te helpen en te inspireren.

Aanmelden
Geïnteresseerden zijn van harte welkom op donderdagavond 24 november in de bibliotheek in Heerhugowaard, Parelhof 1A. De toegangsprijs is € 7,50 voor niet leden en € 6,00 voor bibliotheekleden. De lezing is van 20.00 tot 22.00 uur. Aanmelden kan via bknw.nl/agenda.