ALKMAAR - De restaurants in Alkmaar bieden gasten de mogelijkheid om in het restaurant en op het terras te genieten van hun favoriete producten. Gasten maken bij aankomst bij het restaurant hun keuze bekend, ronden de gezondheidscheck af en na bestelling worden zij aan tafel bediend op afstand. Families en duo’s kunnen bij elkaar zitten. Andere gasten nemen plaats op beschikbare zitplaatsen op anderhalve meter afstand van elkaar. Zo kunnen gasten op veilige wijze lekker genieten in het restaurant en op het terras.

Om de veiligheid en gezondheid van gasten en medewerkers te waarborgen, hebben McDonald’s restaurants in Alkmaar de hele klantreis in de restaurants aangepast. Maar wel op de McDonald’s manier, functionele communicatie en aanwijzingen zijn fun gemaakt. Bij aankomst worden gasten welkom geheten door een medewerker. Deze host(ess) geeft uitleg over het restaurantbezoek en vraagt of de gasten in het restaurant of op het terras willen zitten of dat zij hun bestelling mee willen nemen. Het restaurantbezoek is heel even wennen, maar net zo vertrouwd als altijd.

Het gehele restaurantbezoek is ingericht in lijn met de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Er is plaats voor dertig gasten in het restaurant. Er mogen maximaal twee personen, die niet tot hetzelfde huishouden behoren, binnen anderhalve meter van elkaar zitten. Tafels en bestelkiosken worden na elk gebruik schoongemaakt en gasten krijgen de mogelijkheid om handen te desinfecteren.

Veilig samenwerken
Naast aanpassingen in de klantreis zijn ook de werkwijze en keukenopstelling van alle McDonald’s restaurants in Nederland ingrijpend veranderd om de veiligheid van medewerkers en gasten te beschermen. In plaats van de dynamische werkwijze heeft McDonald’s sinds maart een statische werkwijze ingevoerd in de keukens, waar medewerkers in zones zoveel mogelijk op anderhalve meter afstand werken en anders met afscheidingen. Zet neer, stap weg en pak over is het credo van het nieuwe werken voor de medewerkers.