HEERHUGOWAARD – Onder een stralende voorjaarszon zijn de bewoners van woonzorgcentrum Zuyder Waert donderdagmorgen blij verrast. Het draaiorgel van Jan en Ria Groot kwam langs de verschillende woonunits en dat zorgde voor het nodige vertier.

De bewoners worden in deze mooie lentedagen voor de Pasen dan ook letterlijk in het zonnetje gezet. Kwekerij Amigo Plant bracht een bezoek aan het centrum en nam allemaal mooie planten mee. “We willen graag laten weten dat we denken aan alle ouderen die geen bezoek meer mogen ontvangen en dat we de inzet van al het zorgpersoneel enorm waarderen”, zo liet het bedrijf weten.

In de ochtend stond er natuurlijk ook wat lekkers klaar voor alle bewoners, en als kers op de taart kwam het draaiorgel ’t Puttertje van Jan en Rio Groot langs voor een muzikale groet. In twee blokken van twee uur, zowel in de ochtend, als in de middag, werd het publiek getrakteerd op de vrolijke klanken van de Heerhugowaardse orgeldraaier en dit werd zichtbaar gewaardeerd. Vele bewoners kwamen in de zonnige tuin zitten om te genieten van klassiekers als “Aan de Amsterdamse Grachten”, “Heb Je Even Voor Mij” en natuurlijk “Daar Is De Orgelman”.

Gina Borst, namens Zuyder Waert, onderdeel van Magenta Zorg en waartoe ook de Geriant-kliniek behoort, was samen met enkele collega’s één van de initiatiefneemsters van het gebeuren. “Onze bewoners zitten al vier weken binnen en sinds twee weken mogen zij geen bezoek meer ontvangen. Wij hebben gemeend, speciaal met het oog op de Paasdagen, iets extra voor ze te moeten doen en dat begon vanmorgen met wat lekkers en daarnaast hebben wij Jan en Ria gevraagd hier te komen spelen. Dat het weer ook nog eens meezit maakt het natuurlijk extra mooi”, aldus Gina die glimlachend toekijkt hoe de bewoners genieten terwijl haar collega’s nog maar een dansje opvoeren. “Ja, het is niet alleen voor de bewoners genieten, maar ook voor ons. Plezier is ook de drijfveer geweest om ,want de vrolijkheid op de gezichten dat is waar we het voor doen”.

En men slaagde ruimschoots in die missie, daar de zon, muziek en plezier prima ingrediënten bleken voor een geslaagde dag op Zuyder Waert.