Heerhugowaard - De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die donderdagavond plaats vond op het Stationsplein. Een 15-jarige jongen werd rond 20:15 uur beroofd van zijn smartphone toen hij met zijn fiets aan de hand stond te wachten bij de slagboom.


De dader vroeg het slachtoffer hoe laat het was en hield de jongen vervolgens tegen toen hij zijn weg wilde vervolgen. Toen de jongen probeerde te ontkomen, gaf de dader hem een klap tegen zijn hoofd waardoor het slachtoffer op de grond viel. Het slachtoffer zag de dader daarna wegrennen over het voetpad in de richting van de Umbriellaan. Op de kruising met de Umbriellaan sloeg hij linksaf waarna de jongen de dader uit het oog verloor.Getuigenoproep
De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900 8844.  Daarnaast zullen agenten vanavond op het Stationsplein een passantenonderzoek houden en tussen 19:45 uur en 20:45 uur mensen bevragen of zij donderdagavond iets gezien hebben dat de politie verder kan helpen bij het vinden van de dader.
Signalement:
- jonge man van ongeveer 1.75 m lang
- Donkere huiskleur
- Zwart haar
- Donkerblauwe jas, met 2 bruine strepen op de borst
- 16-18 jaar oud
De dader was rond 20:10 uur uit de trein uit Hoorn gestapt.