BROEK OP LANGEDIJK - Zondag 5 september organiseren twee moeders uit de gemeente Heerhugowaard en Langedijk een sportieve activiteit op het speelveld aan de Mayersloot. Gezinnen met jonge kinderen zijn van 13.00-15.00 uur welkom om gratis mee te spelen op de luchtkussens en met diverse spelletjes. Omdat het een uitwisseling tussen Heerhugowaard en Langedijk betreft worden specifiek ook gezinnen uit Heerhugowaard uitgenodigd om deze activiteit in de buurgemeente te bezoeken. Aanmelden is niet verplicht maar wel handig i.v.m. de versnapering die ter plaatse verzorgd wordt, dit kan via dijkenwaardactief@gmail.com.

Het project, waarbij eerder al gezinnen uit Langedijk naar Heerhugowaard kwamen voor een gezellige middag in speeltuin Bolle Buik, wordt mogelijk gemaakt door een subsidie uit het Dijk en Waard Fonds. Twee uit de gemeenten afkomstige moeders besloten de handen inéén te slaan en samen een activiteit te organiseren waarbij het elkaar ontmoeten centraal staat. "Zie het als een uitwisseling tussen twee wijken in de twee gemeenten. De kinderen vermaken zich en de ouders leren anderen kennen of ontdekken wat er voor leuks te doen is in de (buur)gemeente. We hebben natuurlijk met elkaar in overeenstemming dat we jonge kinderen hebben, dus aan gespreksstof geen gebrek," aldus Maaike, de moeder uit de Bomenwijk in Heerhugowaard.

"Zondag 5 september nodigen we iedereen uit naar het sportveldje aan de Mayersloot te komen, ter hoogte van nummer 30 is een hele leuke speelvoorziening waar vast nog niet iedereen mee bekend is. Wij verzorgen een luchtkussen en opblaasbare stormbaan én wat lekkers voor de jonge kinderen en ouders. Heb je deze middag nog niets in de planning staan dan ben je welkom om bij ons aan te sluiten. Met de auto ben je in een paar minuten al in Broek op Langedijk als je het spoor over steekt," besluit Bianca, de moeder uit Broek op Langedijk.