ALKMAAR - De natuur is overal om ons heen en buiten is er van alles te ontdekken en te doen. Wil jij weten hoe een panda, tijger of ijsbeer leeft? Of ben jij juist nieuwsgierig naar de dieren in de zee of diep onder de grond? Misschien wil je alles leren over bloemen, een hut bouwen of ben je benieuwd hoe jij de natuur en het klimaat een handje kan helpen? Ontdek het allemaal in de bieb, waar kinderen van harte welkom zijn om een echte natuurheld te worden!

Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bibliotheek Kennemerwaard verschillende gave activiteiten voor kinderen. Met én zonder boeken! In de speciale Kinderboekenweekfolder die in de bibliotheek ligt kun je er alles over lezen. Hieronder staat een greep uit alle activiteiten. Kom naar de bieb en doe mee!

Activiteiten Kinderboekenweek
Er zijn nog een heleboel leuke workshops als Een lekke band? Plak hem lekker zelf! een Uilenworkshop en Mixed-Media animal art. En bezoek jij het te gekke Theaterfeest van Mad Science? De Mad professor neemt je mee in een wervelende show met een spectaculair staaltje wetenschap. Neem een kijkje in de Energiebus en repareer jouw kapotte lievelingsspeelgoed tijdens het Repair Café. En doe mee aan onze avontuurlijke speurtocht! Ook dit jaar is er weer een geweldig Doe-book boordevol puzzels, spelletjes, zoekplaten en interessante weetjes. Je mag het gratis meenemen. Let op: op = op.

Wij hebben er zin in, jij ook? Reserveer dan nu alvast jouw plek! Alle informatie over de Kinderboekenweek vind je op www.bknw.nl/kinderboekenweek.

Ben je nog geen lid van de bieb?
Tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis! En kinderen lenen boetevrij! Schrijf jij je in tijdens de Kinderboekenweek? Dan krijg je de Kinderboekenweekkrant. Er zijn duizenden leuke, spannende, grappige, mooie en ontroerende boeken geschreven. Voor elk kind zit er wel een geschikt boek tussen. Alleen hoe vind je die boeken in dat grote aanbod? Speciaal voor de kinderen is er de Kinderboekenweekkrant, maar ouders mogen ook stiekem meelezen.