HEERHUGOWAARD - Al gehoord van het nieuwe discgolfpark in het Park van Luna in Heerhugowaard? Sinds 2022 is er naast de parkeerplaats van Oostangent 4 een professionele 18 holes course die zo ontworpen is dat discgolfers en recreanten op hun eigen spel niveau een uitdagend rondje discgolf kunnen spelen.


Dit is discgolf

Discgolf is een sport die lijkt op het traditionele golf, vanuit een startpunt gooi je jouw frisbee in zo min mogelijk aantal worpen in een doel of basket die zo'n 35 tot 150 meter verderop staat. De route wordt meestal versperd door obstakels als bomen, struiken of water die je dus moet ontwijken. Hoogteverschillen maken het gooien nog leuker.

Serieuze sport met veel groeipotentie

Hoewel veel recreatief wordt gespeeld in het park nu al door duizenden spelers per jaar, is het een serieuze sport met wereldwijd vele miljoenen spelers. Door de enthousiaste inzet van deze spelers om de sport meer bekend te maken groeit dit aantal flink. In Nederland zijn er twintig courses en zo'n 600 leden van de verschillende verenigingen verdeeld over het land.

Woon jij binnen 30 km van Heerhugowaard?

De course in Heerhugowaard is ontworpen om spelers aan te trekken die binnen 30 km van de course wonen. Daarnaast focussen de eigenaren van de course zich op het aantrekken van groepsuitjes en verhuren ze discs zodat veel nieuwe mensen kennis kunnen maken met de sport. Om gebruik te maken van de course vragen zij om een kleine coursefee van € 3,-. Hiervan betalen ze de huur voor het gebruik van het park, en doen ze wekelijks onderhoud zoals het maaien van de fairways.

Vaste speeldagen Discgolf Vereniging Heerhugowaard

Op de gratis vaste speeldagen komen leden en geïnteresseerden samen om een ronde te spelen over de course. Dit is niet alleen reuze gezellig, spelers helpen elkaar beter te spelen en genieten van het kijken naar de worpen die de anderen gooien. "Van maart t/m september spelen we op de dinsdagavond vanaf 18:30 uur en het gehele jaar elke zondag vanaf 11 uur". Iedereen mag gratis meespelen, je kunt discs lenen als je die zelf nog niet hebt.

Kom naar de open dag voor een gratis clinic

In de laatste week van de herfstvakantie (Noord), op 28 zaterdag oktober, organiseert de vereniging een open dag. Iedereen kan langskomen om de sport te proberen. De leden zullen elk uur clinics organiseren vanaf 11 uur. De laatste clinic start 16:00 uur. Er is ruimte voor 50 deelnemers per uur. Na de clinic speelt men in groepjes van 5 spelers samen met spelers van de vereniging een rondje over de course. Inclusief de clinic ben je zo'n 2 uur bezig.

Geef jezelf op via de website

Als je gegarandeerd mee wilt kunnen doen, maak dan een reservering via https://discgolfnoordholland.nl/opendag. Je kunt alleen voor jezelf reserveren. Als je hiervoor kiest gebruiken we je emailadres om je op de hoogte te houden wanneer de vereniging iets organiseert. Denk bijvoorbeeld aan discgolf spelen in het donker of wedstrijden speciaal voor nieuwkomers waarbij je discgolfprijzen kunt winnen.

Of kom gewoon langs

Aangezien er veel ruimte is mag je ook meedoen zonder dat je je hebt opgegeven. Dit natuurlijk onder voorbehoud van beschikbaarheid. Meld je aan bij de tent op het grasveld bij hole 12 (groen) Loop via de parkeerplaats op de Oosttangent 4 via het meest rechter pad het park in, dan zie je ons meteen.

Kinderen onder 13 jaar onder begeleiding van een volwassene

Alle kinderen zijn van harte welkom, echter is het spel niet geschikt voor kinderen onder de 6 jaar, deze kunnen ook niet meedoen. Kinderen onder 13 dienen per 5 kinderen begeleid te worden door een volwassene, deze hoeft zelf niet mee te doen, maar dat mag natuurlijk wel.

Kijk hier voor meer info.