HEERHUGOWAARD - Op 18 april om 19.30 uur organiseren Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard, MindfulMommy en TOBB een gratis informatiebijeenkomst voor zwangere vrouwen in Wijkcentrum Stad van Zon.


Tijdens deze bijeenkomst geven Ellen Marijnissen-Dekker, Cynthia Kunis en Simone Bothe allerlei nuttige tips en informatie over zwanger zijn en (zorgeloos) bevallen. “Tijdens een zwangerschap maken vrouwen niet alleen emotionele, maar ook fysieke veranderingen door” vertelt Marijnissen-Dekker. “Je ademhaling, bloedsomloop, bindweefsel en je lichaamshouding wijzigen. Wij wijzen zwangere dames op eventuele klachten zoals bekkeninstabiliteit en kortademigheid. Daarnaast geven we advies over ontspanning en het bewust stilstaan bij de zwangerschap, onder meer door middel van meditatieoefeningen.”
Ook zit er een algemeen voorlichtingsstuk in over wat je per fase van de bevalling kunt verwachten en wat de mogelijkheden zijn in de regio wat betreft (medicinale) pijnstilling.

Uit ervaring weet Marijnissen-Dekker dat je mindset de bevalling beïnvloedt. “Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat vrouwen die goed voorbereid zijn en vertrouwen hebben in hun eigen lichaam, een grotere kans hebben om zonder interventies te bevallen. Wij gunnen alle zwangere vrouwen zo’n zorgeloze bevalling.”

Marijnissen-Dekker van MindfulMommy en Kunis van TOBB (Therapie voor Ontspanning, Bewustwording en Beweging) hebben recent de handen ineengeslagen met verloskundigenpraktijk Heerhugowaard: “We vinden het ontzettend belangrijk dat zwangere dames goed én volledig geïnformeerd worden. Bovendien willen we - juist in deze tijd - voor verbinding zorgen” benadrukt Kunis.

Goede voorlichting resulteert in rust en minder angst, weet Marijnissen-Dekker. “Daarnaast kunnen zwangere dames met onze aanwijzingen wellicht lichamelijke klachten voorkomen of verminderen”, vult Kunis aan. “Samen met verloskundigenpraktijk Heerhugowaard en omstreken willen we vrouwen tijdens hun zwangerschap zo goed mogelijk informeren en begeleiden. Als je geen of minder lichamelijke ongemakken ervaart, ervaar je die negen maanden doorgaans echt als een mooie, unieke gebeurtenis”.

De locatie van de informatiebijeenkomst op 18 april 2023 is Wijkcentrum Stad van de Zon, Brandpunt 1, Heerhugowaard. Kijk op www.mindfulmommy.nu voor meer (actuele) informatie en om je aan te melden.