HEERHUGOWAARD - Kinderen vanaf jonge leeftijd in aanraking brengen met kunst en muziek is belangrijk voor hun ontwikkeling. Maar ook op latere leeftijd zorgt kunstbeoefening voor een fit brein. Van maandag 2 t/m zaterdag 7 september organiseert Cool kunst en cultuur daarom de Week van de Proefles. Die week kun je gratis proeflessen volgen van bijna alle cursussen en verschillende instrumenten uitproberen. Er zijn proeflessen voor alle leeftijden, van jong tot oud.

Cursussen
In september en oktober starten er veel cursussen van Cool. Van vrijwel al deze cursussen geeft Cool in de week van maandag 2 t/m vrijdag 6 september een sneak preview waarbij je direct mee kunt doen. Zo is er bijvoorbeeld een proefles van de Theater- en Musicalklassen, Muziek voor kleuters, de Fotografiecursus, de kinderkoren Little- en Junior Voices, verschillende kunstklassen en van de Instrumentenproeverij voor kinderen én volwassenen.

Instrumenten uitproberen
Op zaterdag 7 september zet Cool van 13:00 tot 16:00 uur de deuren van alle muziekstudio's open om instrumenten uit te proberen. Dus iedereen die erover denkt om te starten met muziekles kan deze dag ontdekken welk instrument het beste bij hem/haar past.

Rooster en aanmelden
Het rooster van de Week van de Proefles is terug te vinden op www.coolkunstencultuur.nl. Voor de proeflessen van de cursussen (2-6 september) dien je je van tevoren op te geven via info@coolkunstencultuur.nl. Voor het uitproberen van instrumenten op zaterdag 7 september is aanmelden niet nodig.