NOORD-HOLLAND - Wil je handiger worden met de computer, tablet en smartphone? Je kan online gratis SeniorWeb-cursussen volgen. Zo kun je bijvoorbeeld beter leren e-mailen met diverse mailprogramma's, werken met Windows, Word en Excel of Whatsapp gebruiken. In de bibliotheek of thuis. Er zijn 25 cursussen voor iedereen, jong en oud, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Zo helpt de bibliotheek je om digitaal (nog) handiger te worden.

Je kunt de onderwerpen kiezen die je leuk vindt of nodig hebt. Je kan kiezen of je de cursussen in de bibliotheek of thuis wilt volgen. In de bibliotheek kun je bovendien hulp krijgen van een medewerker of vrijwilliger tijdens de mediainloopspreekuren. De cursussen zijn geschikt voor zowel beginners als iets gevorderden. De cursussen zijn in eigen tempo te volgen, waar en wanneer het jou uitkomt.

Cursusaanbod

Er zijn cursussen over e-mailen, foto's beheren en bewerken, online opslag en backups maken. Je kunt leren omgaan met Whatsapp of leren werken met Android en Apple. Of starten met Windows, Excel en Word en Typen met 10 vingers , Er is ook een cursus veilig en bewust online. Het pakket met beschikbare cursussen wordt nog verder uitgebreid. Je kunt alle cursussen vinden op bibliotheek.seniorweb.nl.

Meedoen

Heb je zin om met een cursus te starten? Om de online cursussen te kunnen volgen, kun je je inschrijven bij de bibliotheek bij jou in de buurt of je online aanmelden via bknw.nl/seniorweb.. Kijk voor een overzicht van beschikbare vestigingen op bknw.nl/openingstijden. Je kunt ook contact opnemen met de klantenservice op
072 – 515 66 44.